Екип на международната организация за защита на животните Четири лапи“ е

...
Екип на международната организация за защита на животните Четири лапи“ е
Коментари Харесай

`Четири лапи` спаси лъвове и мечка от незаконен зоопарк в Албания

Екип на интернационалната организация за отбрана на животните „ Четири лапи “ е евакуирал единадесет животни в сериозно положение от зоопарка в албанския град Мбростар, област Фиер, оповестиха от организацията.

Акцията е извършена взаимно с локалното Министерството на туризма и околната среда и полицията. Животните, измежду които трикрака мечка и три лъва, краткотрайно са настанени в зоопарка в Тирана. След като положението им бъде нормализирано, „ Четири лапи “ ще ги реалокира в избавителни центрове, които оферират близки до естествената им среда условия. 

Поради съображения за сигурност акцията била изненадваща и се наложило полицията да разбие вратите на зоопарка, с цел да обезпечи достъп на избавителните екипи, описват от екипа. Според немския ветеринарен доктор доктор Марк Гьолкел всички животни са били в неприятно положение: „ Това, което видяхме, беше шокиращо: дребни кафези с комплицирани животни, потънали в нечистотия. Един от лъвовете, Ленси, има отичане на конюнктивата на лявото око, което би трябвало да бъде лекувано. Трикракият мечок Души е извънредно слаб и с ясни признаци на съществени поведенчески проблеми. “

„ Четири лапи “ следи положението в зоопарка в Мбростар от 2015 година Поради законови спънки обаче до този миг организацията нямало по какъв начин да се намеси. В средата на октомври фотоси на животните в зоопарка и ужасните условия, в които те живеят, бяха оповестени в разнообразни европейски медии и провокираха вълна от неодобрение и рецензии. Зоопаркът в Мбростар даже беше разгласен за най-лошият в Европа и за „ зоопарк от пъкъла “.

Международният екип на „ Четири лапи “, взел участие в избавителната акция, включва специалисти от Австрия, Албания, Германия, Косово, Румъния, както и екип от Парка за танцуващи мечки край Белица.

" Четири лапи " е интернационална организация за отбрана на животните с централа във Виена, Австрия и представителства във Англия, Нидерландия, Германия, Швейцария, Унгария, Румъния, Украйна, Южна Африка, Съединени американски щати, Австралия и България. В Брюксел действа и офис по европейска политика.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР